Pentadag 2023: een inspirerende dag van leren

Een warm welkom bij MFA De Kreek in Hoorn

Op 10 oktober 2023 verzamelde een groot aantal van 359 enthousiaste deelnemers, collega’s van Penta zich bij De Kreek in Hoorn voor de Pentadag. Het begon met een hartelijke verwelkoming van het ICU-team, bestaande uit Marieke en Richard. Deelnemers werden persoonlijk begroet en voorzien van gepersonaliseerde badges. De warme ontvangst creëerde een uitnodigende sfeer die de toon zette voor een dag vol kennisdeling en inspiratie. Bij binnenkomst genoten de bezoekers van een assortiment aan koffie, thee en heerlijke koeken.

Dynamische workshops en interactieve activiteiten

De sfeer bruiste van activiteit. Na het hartelijke welkom, begaven de deelnemers zich naar hun respectievelijke workshops, waar in totaal 26 boeiende sessies werden aangeboden, verdeeld over 3 rondes. De interactieve aard van de workshops zorgde voor een levendige uitwisseling van ideeën en bevorderde actieve betrokkenheid van alle deelnemers.

Een schat aan kennis en inspiratie

Naast de workshops bood de Penta boekenruil op de bovenverdieping een gelegenheid om overtollige boeken achter te laten en nieuwe inspiratie op te doen. Ondanks de drukte vond elke deelnemer moeiteloos zijn weg naar de beoogde sessie, met hulp van de plattegrond.

De aangeboden workshops varieerden van thema’s als kindgerichte benaderingen en effectief gedrag sturen tot groepsvorming en omgaan met lastige situaties. Zowel externe als interne experts leidden de workshops, wat resulteerde in een rijke verscheidenheid aan kennisdeling.

Populaire workshops en brede deelname

Bepaalde workshops waren bijzonder in trek bij de deelnemers. “Gedrag is een Vak”, “Gedrag in de Klas”, “Snel Afgeleid in de Klas, en dan?”, “Traumasensitief Onderwijs” en “Zelfzorg als Basis voor Elke Leerkracht” genoten aanzienlijke belangstelling vanwege hun relevante en actuele inhoud. Niettemin was de deelname over de workshops goed verdeeld, waardoor een breed scala aan onderwerpen werd belicht en besproken.
Deze evenwichtige participatie benadrukte de toewijding van de organisatoren om een inclusieve en uitgebreide leerervaring te bieden aan alle aanwezigen.

Een dag van inspiratie en educatie

Samengevat bood de Pentadag 2023 een dag vol inspiratie en educatie, waarbij collega’s, leerkrachten, educatieve professionals uit verschillende hoeken van het onderwijs samenkwamen om kennis te delen, te leren en elkaar te inspireren voor een betere onderwijservaring. De combinatie van boeiende workshops, een interessante boekenruil en een gastvrije sfeer zorgde voor een geslaagde dag waarop nieuwe inzichten werden opgedaan en waardevolle professionele connecties werden gesmeed.

De Pentadag was een groot succes, niet alleen vanwege de omvangrijke deelnemersaantallen, maar ook vanwege de diversiteit aan onderwerpen die werden besproken en de waardevolle kennisuitwisseling die plaatsvond. Het evenement liet zien hoe cruciaal het is voor professionals in het onderwijs om regelmatig samen te komen en hun ervaringen te delen voor een betere educatieve ervaring voor alle leerlingen.